Wij staan voor u klaar
Contact
Hoe zou u willen gedenken?
Contact
Al ruim 140 jaar eigentijds
Contact
Previous slide
Next slide

Zwerfkeien kopen

Zwerfkeien kopen mèt of zonder tekst

Tijdens de ijstijd van 250.000-120.000 jaar voor Christus bedekten gletsjers vanuit Scandinavië een groot deel van Nederland. Deze gletsjers namen stukken rots mee van verschillende afmetingen. Toen het ijs na duizenden jaren smolt, bleven deze brokken rots achter. Ze waren door het kruiende ijs tot keien geschuurd: zwerfkeien. Zo’n 3000-1800 jaar voor Christus gebruikten de toenmalige bewoners van Drenthe deze keien om er monumenten mee te bouwen: hunebedden. Vandaag de dag herbergt Drenthe nog steeds de restanten van ruim vijftig van deze prehistorische grafkelders. Vanwege deze rijke geschiedenis wordt Drenthe sinds jaar en dag met hunebedden en zwerfkeien geassocieerd.

Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om een zwerfkei als basis voor een grafsteen te laten dienen. In onze keientuin staan keien van diverse modellen, kleuren en afmetingen. We kunnen een zwerfkei op verschillende manieren van belettering voorzien. De zwerfkei wordt altijd bevestigd op een stevige fundering.

Staande zwerfkei met vogels

Voorbeelden van zwerfkeien als grafsteen

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.