Vanuit onze eigen werkplaats
Contact
Natuursteen op maat
Contact
Al ruim 135 jaar vakmanschap
Contact
Vorige slide
Volgende slide

Natuursteen voor bouw en interieur

Vanuit onze eigen werkplaats in Assen

Bij Steenhouwerij Engberts leveren wij naast grafmonumenten ook maatwerk in natuursteen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. In onze showroom beschikken we over een ruime keuze aan natuursteensoorten. Indien nodig komen wij bij u langs op locatie om bijvoorbeeld vensterbanken, plinten of dorpels in te meten. Neem gerust contact met ons op.

Onze diensten voor zakelijke en particuliere klanten

Natuursteen zagen of polijsten

Indien u zelf een stuk natuursteen in bezit heeft kunnen wij deze voor u op maat zagen en polijsten. Wij beschikken in onze werkplaats namelijk over het juiste materieel en ervaren personeel om het natuursteen op een goede manier te kunnen behandelen. Wij raden het dan ook af, indien u zelf niet over de juiste middelen beschikt, om zelf in natuursteen te zagen en/of dit te polijsten.

Wij geven u graag vrijblijvend advies op maat. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Zaagwerk en polijsten
Vensterbank Natuursteen

Vensterbanken

Wij bieden natuursteen vensterbanken in veel verschillende materialen zoals marmer, kalksteen, graniet en Belgisch hardsteen. Het gebruik van natuursteen als basis voor vensterbanken in plaats van hout of kunststof brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is natuursteen waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. De levensduur van natuursteen is dan ook veel langer dan van bijvoorbeeld hout of kunststof. In onze eigen werkplaats kunnen wij nagenoeg alles op voor u op maat maken.

Wij doen niet aan plaatsing van bouwwerk op locatie. Inmeten is in overleg wel mogelijk, hier rekenen wij echter wel een meerprijs voor.

Dorpels en plinten

Natuurstenen dorpels worden vaak gebruikt op plekken waar veel vocht voor komt. Zo zien wij vaak natuurstenen binnendorpels terug in de badkamer of natuurstenen raamdorpels om regenwater uit de gevel te houden. Natuursteen zal, in tegenstelling tot hout, niet rotten. Ook zien wij steeds vaker dat natuurstenen dorpels gebruikt worden vanwege de luxe en klassieke uitstraling.

Wij doen niet aan plaatsing van bouwwerk op locatie. Inmeten is in overleg wel mogelijk, hier rekenen wij echter wel een meerprijs voor.

Dorpel natuursteen
Neuten natuursteen

Neuten

Een neut is het onderste gedeelte van een raam -of deurkozijn. Neuten van natuursteen voorkomen dat vocht in het hout optrekt, zodat deze niet gaan rotten. Het maken van de neuten wordt vaak tegelijkertijd met het maken van de dorpel uitgevoerd. Zo krijgen deze een uniforme uitstraling en vormen zij samen een passend geheel.

Wij zijn in staat de neuten in dezelfde vorm te maken als de vorm van het kozijn. Zo loopt dit geheel netjes in elkaar over.

Wij doen niet aan plaatsing van bouwwerk op locatie. Inmeten is in overleg wel mogelijk, hier rekenen wij echter wel een meerprijs voor.

Haardplaten

Voor ieder interieur hebben wij een passend soort natuurstenen haardplaat. U kunt kiezen uit diverse soorten natuursteen. Tegenwoordig zien wij dat er bij een modern interieur steeds vaker wordt gekozen voor gladde en strakke materialen. Bij een wat meer landelijke of klassieke stijl past juist een robuust of ruwere steensoort erg goed. Niet alleen het type natuursteen, maar ook de dikte hiervan bepaalt de uitstraling. Wij adviseren u hier graag meer over in onze showroom of via ons online adviespagina. 

Haardplaten

Overige producten van natuursteen

Natuursteen kan als basis worden gebruikt voor talloze doeleinden. Zo wordt natuursteen ook regelmatig gebruikt voor het aankleden van een trap of gevel. Heeft u natuursteen nodig voor andere doeleinden? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee!

 

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.