Wij staan voor u klaar
Contact
Hoe zou u willen gedenken?
Contact
Al ruim 135 jaar eigentijds
Contact
Previous slide
Next slide

Vazen en lantaarns

Lantaarns voor bij het graf

Licht en donker worden al eeuwenlang als ultieme tegenstellingen ervaren. Licht staat voor dag, donker voor nacht, licht voor leven, donker voor dood. In de verstrijkende tijd volgen dag en nacht elkaar voortdurend op. Na een donkere nacht volgt immers altijd weer de opkomst van de verlichtende en verwarmende zon. Het ontsteken van een kaars symboliseert daarom al eeuwenlang het ontsteken van licht en warmte in de duisternis. Graflantaarns worden daarom ook wel graflichten genoemd. Dat graflicht kan een kaars, olielampje of LED-verlichting zijn, al dan niet geplaatst in een duurzame, weerbestendige lantaarn. Zo kunnen nabestaanden ervoor kiezen om bij een bezoek aan het graf een persoonlijk teken achter te laten in de vorm van een graflicht. Daarmee kunnen ze hun gevoel uitdrukken dat hun immer voortdurende band met de overledene met licht en warmte is omgeven.

Vazen voor bij het graf

Veel mensen willen bij het bezoek aan een graf iets persoonlijks achterlaten, om de band met de overledene te bevestigen. Vaak zijn dit bloemen, als teken van schoonheid, bloei, leven, en van de oneindige kringloop in de natuur. We kunnen naar wens een passende vaas of plantenbak aan het grafmonument bevestigen. Dit bevestigen wij aan het grafmonument vast om diefstal of omvallen te voorkomen. U kiest zelf de locatie op de steen waar de vaas wordt vastgezet.

Wat is de levertijd van een vaas of lantaarn?

Bij het kopen van een grafsteen of ander type gedenkmonument zit de lange levertijd, gemiddeld 14 to 16 weken, vaak in het grote gedeelte gesteende zoals graniet of Belgisch hardsteen. Een vaas of lantaarn heeft een betrekkelijk kortere levertijd van gemiddeld 4 weken afhankelijk van uw wensen. U kunt dus ook nog in een later stadium van het bestelproces een vaas of lantaarn voor op het grafmonument bijbestellen. 

Wij kunnen de vaas of lantaarn ook voorzien van belettering. 

Dubbele grafsteen met tredes

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.