Wij staan voor u klaar
Contact
Hoe zou u willen gedenken?
Contact
Al ruim 135 jaar eigentijds
Contact
Previous slide
Next slide

Letters en opschriften voor op grafstenen

Passende letters voor iedere boodschap

Het opschrift op een gedenksteen is heel persoonlijk en uniek. Er zijn tal van mogelijkheden om de gedenksteen te voorzien van een naam en een tekst. Wij begeleiden u hierin. Er is een ruime keuze in lettertypes, maar ook in reliëf. Op gepolijste granieten monumenten en in glas worden meestal verdiepte geverfde letters gebruikt. Maar ook kunnen bronzen of aluminium letters op het monument worden bevestigd. Een geheel eigen lettertype of handschrift kunnen we op verzoek handmatig inkappen. Ook kan een bronzen plaatje op de steen worden bevestigd, met daarop een gegoten tekst. Naast de naam en de gebruikelijke gegevens kan een spreuk, bijbeltekst, songtekst, wens of gedicht in de steen worden gegraveerd of op de steen worden bevestigd. Een afbeelding kan deze tekst illustreren. We informeren u over alle mogelijkheden, waarbij uw persoonlijke wens centraal staat.

Wat is de gemiddelde levertijd van de letters?

Bij het kopen van een grafsteen of ander type gedenkmonument zit de lange levertijd, gemiddeld 14 to 16 weken, vaak in het grote gedeelte gesteende zoals graniet of Belgisch hardsteen. Het aanbrengen van de verdiepte letters wordt in onze werkplaats uitgevoerd. De verheven letters zoals bronzen letters hebben een levertijd van circa drie weken. Deze worden daarna handmatig aangebracht op het grafmonument of zwerfkei. 

Letters ambachtelijk verdiept

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.