Wij staan voor u klaar
Contact
Hoe zou u willen gedenken?
Contact
Al ruim 135 jaar eigentijds
Contact
Previous slide
Next slide

Wat kost een grafsteen?

De kosten van een gemiddelde grafsteen

De prijs van een grafsteen is afhankelijk van de gekozen materialen, afmetingen, bewerkingen en eventuele graf accessoires. Een enkele liggende grafsteen begint bij ons bijvoorbeeld vanaf €1.895 maar kan oplopen afhankelijk van de keuzes die u maakt. Voor een gemiddelde enkel liggende grafsteen dient u rekening te houden met een bedrag tussen de €2.400 en de €3.000.  Wij kunnen ook alleen een staande grafsteen leveren. Deze beginnen vanaf een bedrag van €925. De prijs van een dubbelgraf of familiegraf begint bij Steenhouwerij Engberts vanaf €2.895. Aangezien wij uit ervaring hebben geleerd dat de prijs van een kindergraf erg kan variëren afhankelijk van de wensen van de klant adviseren wij u hiervoor contact met ons op te nemen. Wij zijn sterk van mening dat de prijs dat u voor een grafsteen betaald niks zegt over de kwaliteit en exclusiviteit van de steen. Het is tenslotte een, door u, persoonlijk op maat samengesteld grafmonument, een blijvende herinnering waar geen juist prijskaartje aan te hangen is. Wij proberen altijd eerlijk en transparant te zijn over de opbouw van kosten van onze grafmonumenten.
Halmsadt grafsteen met hart en plantenvak
Grafsteen gepolijst en ruw met plantenvak

Zo zijn kosten van een grafsteen opgebouwd

De onderstaande onderdelen bepalen de hoogte van de kosten van een een grafsteen:

  • De keuze van de steensoort,
  • De gekozen afmeting,
  • De keuze van de letterplaat,
  • De keuze van de omranding,
  • De keuze voor een dekplaat of juist een open bovenkant,
  • De keuze van het type belettering,
  • Eventuele accessoires.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?

Tijdens uw bezoek aan onze toonzaal of door een online afspraak kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn en binnen welk budget. Wij sturen u graag, na ons contact, een overzicht van de kosten en specificaties van de grafsteen die u in gedachten heeft. Deze stenen zijn van hoogstaande kwaliteit en krijgen een schriftelijke garantie van 25 jaar. 

De prijzen zijn altijd inclusief plaatsing, op een stevige betonfundatie, door onze ervaren medewerkers. Indien de grafsteen aan de bovenzijde open is zullen wij deze voor vullen met split, steenslag of potgrond. 

Staande grafsteen ruw en eigentijds
Zwarte grafsteen met grote zwerfkei

Legeskosten

Vrijwel alle begraafplaatsen in Nederland rekenen zogenoemde legeskosten of plaatsingskosten voor het plaatsen van een grafsteen of grafbedekking. De hoogte van deze kosten, sterk afhankelijk van de gemeente en begraafplaats, kan variëren van nul tot enkele honderden euro’s. Wij informeren u graag meer over wat de legeskosten zullen zijn in uw situatie. Als service vragen wij deze vergunning graag voor u aan en onderhouden daarbij het contact met de gemeente.

De gemiddelde levertijd van een liggende grafsteen

De levertijd van een grafmonument is ongeveer drie maanden na de opdrachtdatum, afhankelijk van het overeengekomen model en het gekozen materiaal. Dit komt door de lange weg die, met name de steensoort, moet afleggen alvorens het in onze werkplaats wordt afgeleverd. Het steen (veelal graniet en marmer) komt voornamelijk uit Scandinavië, en de berggebieden in India, Zuid-Afrika en China.

Mocht een liggend grafmonument eerder gereed zijn dan betekent dit niet direct dat deze ook eerder geplaatst kan worden. Dit is in verband met het ‘inklinken’ van de grond op het graf. Dit voorkomt verzakking van de bodem op langere termijn.

 

Dubbele grafsteen grijs met grind

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.