Wij staan voor u klaar
Contact
Hoe zou u willen gedenken?
Contact
Al ruim 140 jaar eigentijds
Contact
Previous slide
Next slide

Circle Stone

Oude grafstenen een nieuw leven geven

Een grafsteen wordt vaak maar zo’n 30 jaar op een graf gebruikt, een schijntje wanneer u bedenkt dat de steen zich in honderden miljoenen jaren gevormd heeft. Nadat de nabestaanden afstand doen van het graf wordt deze kapot gehakt en verdwijnt de eeuwenoude natuursteen via de puinbreker in het wegdek. Ontzettend zonde, zeker wanneer we ons bedenken dat die steen nog vele levens zou kunnen hebben.

Plantjes op begraafplaats

Als u kiest voor een Circle Stone

Een belangrijke rol is weggelegd voor de klant. Als u actief vraagt naar een Circle Stone, zal dit ons aanmoedigen om meer stenen te gaan redden. Wij als deelnemer zijn van Circle Stone communiceren altijd duidelijk dat het om een grafmonument gaat dat een nieuw leven heeft gekregen. Vraagt u zich af wat de kosten zijn van een Circle Stone? Dit is afhankelijk van de steen zelf. Wij besparen natuurlijk de kosten van het importeren van een nieuwe steen uit Azië of Scandinavië. Aan de andere kant gaat er aardig wat werk zitten in het behoedzaam verwijderen van een gebruikt grafmonument en het slijpen en polijsten van de steen. In de meeste gevallen zal een Circle Stone dan ook ongeveer hetzelfde kosten als een vergelijkbare steen die nieuw uit Azië is geïmporteerd. De steen die u heeft gered is echter minstens zo mooi, én heeft een aanzienlijk lagere impact op het milieu! Samen mét u werken wij dan aan een schonere en duurzamere wereld.

Wij personaliseren en plaatsen de steen voor u

Wanneer de klant een Circle Stone heeft uitgekozen maken wij het gewenste ontwerp er op. Wij graveren er letters er in of zetten er letters op. Ook kunnen wij de grafsteen nog persoonlijker maken met een afbeelding of symbool. Daarna plaatsen wij deze op het nieuwe graf. Wanneer de grafrust periode verloopt, begint de cirkel weer opnieuw en kunnen de nabestaanden de steen weer aanbieden voor een volgend leven.

Meer weten over de Circle Stone?

Vrijdag 13 oktober gesloten

Op vrijdag 13 oktober 2023 vieren wij het bestaan van 140 jaar Steenhouwerij Engberts. Op deze speciale dag zijn we gesloten voor afspraken en verkoop. Vanaf dinsdag 16 oktober staan we weer vol energie voor u klaar. In geval van nood kunt u bellen met 0592-312780.